Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه گفت: زیارت یک آیین صرفا دینی نیست، بلکه ابعاد مختلف تربیتی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی دارد.

به گزارش قدس آنلاین وبه نقل از  آستان نیوز، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد جواد حاج علی اکبری در مراسم تقدیر از مجریان و فعالان طرح ملی «سلام بر امام» که با حضور جمعی از ائمه جماعات سراسر کشور و نمایندگان تشکل‌های کانون‌های فرهنگی در تالار شیخ طبرسی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، عنوان کرد: زیارت از خصایص مکتب اهل بیت عصمت و طهارت(ع) است و هر چه به این مقوله توجه می‌کنیم، بیشتر به اسرار و زیبایی‌های این نهاد پی می بریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه ما هنوز گوهرها و ظرفیت‌های بی‌نظیر و کم‌نظیر زیارت را به درستی نشناخته‌ایم، گفت: زیارت ابعاد مختلف عرفانی، تربیتی، اخلاقی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی را شامل می‌شود و چند ظلعی است که دارای حکمت‌ها و رمز و راز است.
حجت‌الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری ادامه داد: زیارت ارتباط بی واسطه با ولی خداست که می‌توان از این ظرفیت در محورهای خودسازی، جامعه‌پردازی و تمدن‌سازی بهره‌مند شد.
وی با بیان اینکه ما به برکت زیارت از ذخیره گسترده معارفی همچون زیارت «ماثوره» بهره‌مند شدیم، گفت: این مجموعه زیارت‌نامه که در امتداد وحی قرار دارد، ذخیره گرانبهایی است که در اختیار ما قرار گرفته است.
این مقام مسئول ادامه داد: زیارت حضرت رضا(ع) در بین زیارت ائمه هدی(ع) از زیارت‌های موکد است و آنچه از آثار ظاهری، مادی و معنوی زیارت این امام همام می‌توان حاصل کرد، این است که آثار و برکات زیارت امام رضا(ع) در مقام مقایسه، پس از حضرت علی(ع) و امام حسین(ع) قرار دارد.
وی تصریح کرد: اصل مسئله زیارت، زیارت از نزدیک است و این نکته اهمیت دارد که زائر از وطن خود حرکت کند و پس از طی کردن مسیرهای دور و گذشتن از شهرهای مختلف به محضر امام شرفیاب شود. این تشرف آثار و برکات خاص خودش را دارد.
رئیس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه در ادامه زیارت از راه دور را امتداد همان زیارت برشمرد و گفت: زیارت از بعید این نکته را به ما یادآوری می‌کند که هیچ‌گاه راه‌ها بسته نیست و از فرسنگ‌ها راه دور نیز می‌توان زیارت کرد.
وی خاطرنشان کرد: مبنای زیارت از راه دور این است که امام حاضر است و همه‌جا وجود دارد؛ امام مظهر اسما الحسنی و علم و حکمت الهی است و به مکان و زمان خاصی محدود نمی‌شود. زیارت مبدا برقراری ارتباط با امام است و آغاز همه زیارت‌ها سلام است.
این مقام مسئول به متن زیارت امین‌الله اشاره کرد و گفت: در متن و محتوای این زیارت که هم سلام و هم شهادت آمده، دعا و راز و نیاز نیز در بیان شده است.
وی بیان کرد: در پاداش قرائت آمده است که اگر زائری در حرم حضور یابد و زیارت امین‌الله را قرائت کند به اعلی علیین می‌رود.

زیارت امین الله به حدیث سلسله الذهب گره خورده است
حجت‌الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری به عنوان این زیارت با نام امین‌الله اشاره کرد و گفت: این زیارت عنوان جذاب و الهام بخشی دارد که دنیایی از زیبایی و معرفت است؛ متن زیارت امین الله از جهت ساختار محتوایی فوق‌العاده است و در واقع این متن به حدیث سلسله‌الذهب گره خورده است.
وی تصریح کرد: این متن باب توحید ولایت است و به ما یادآوری می‌کند باید در زیارت از باب‌الولایه وارد شویم، سلام دهیم و بعد به صحن و سرای توحید وارد شویم.
رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه همچنین خاطرنشان کرد: زیارت امین‌الله در بخش دعا نیز سند ویژه شیعه برای نگرش توحیدی است و این سند قابل ترویج است. متن این زیارت در دو فصل به سیر شرح مقامات و بشارات اولیاء الهی پرداخته شده است.
گفتنی است در پایان این مراسم به نمایندگی از تمامی عوامل و مجریان طرح ملی سلام از ۱۶ نفر از فعالان این طرح تقدیر به عمل آمد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: زیارت امین الله حجت الاسلام علی اکبری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۶۷۳۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غار هارپیا ؛ اینجا زمین کاملا چین خورده است! (+عکس)

عصر ایران - اگر به دنبال یک شگفتی طبیعی دیدنی هستید که زیبایی و پیچیدگی زمین شناسی را به نمایش بگذارد، غار هارپیا (Harpea’s Cave) در مرز فرانسه و اسپانیا یکی از بهترین گزینه ها محسوب می شود. غار هارپیا یا غار آرپیا (Cueva de Arpea) در اسپانیایی، دهانه ای بزرگ زیر صخره ای پیچ خورده است که تاریخ باستانی پوسته زمین را نشان می دهد.

غار هارپیا در Estérençuby، در کمون ناوار، در چند متری مرز فرانسه و اسپانیا واقع شده است. این بخشی از دره آئزکوا (Aezkoa) است که برخی از غارها و مناظر به واقع شگفت انگیز در اینجا قرار دارند. نام هارپیا از واژه ای باسکی به معنای "محل زیر صخره" گرفته شده است که به درستی موقعیت غار را توصیف می کند.

این یک غار زیرزمینی معمولی نیست، بلکه فضایی بین دو لایه سنگ است که طی میلیون ها سال توسط نیروهای تکتونیک چین خورده است. لایه های سنگی متعلق به رشته کوه پیرنه هستند که از برخورد صفحات ایبری و اروپایی تشکیل شده است. این برخورد موجب خم شدن و شکستن سنگ ها و ایجاد چین خوردگی ها، گسل ها و شکستگی ها شد.

غار هارپیا نمونه ای از یک تاقدیس، چینی در طبقات یا لایه‌های زمین که دو سمت آن روبه پایین باشد، است، جایی که مرکز آن توسط قدیمی ترین لایه های زمین شناسی اشغال شده است. تاقدیس در غار هارپیا از سنگ آهک ساخته شده که سنگی رسوبی متشکل از کربنات کلسیم است. این سنگ آهک در حدود 100 میلیون سال پیش، در دوره کرتاسه در دریای کم عمق رسوب کرده بود. با گذشت زمان، سنگ آهک با رسوبات بیشتری مدفون شد و زیر فشار و گرما قرار گرفت که موجب سخت و کریستالی شدن آن شد.

تاقدیس در غار هارپیا در معرض فرسایش قرار گرفته که سنگ های جوانتر بالای آن را از بین برده است. فرسایش همچنین شکافی بین بخش های بالایی و پایینی چین خوردگی ایجاد کرد که غار را شکل داده است. این غار حدود 50 متر طول، 25 متر پهنا و 10 متر ارتفاع دارد و نمای خیره کننده ای از لایه های سنگی منحنی و دره زیرین ارائه می کند.

غار هارپیا نه تنها یک شگفتی زمین شناسی، بلکه یک جاذبه فرهنگی و تاریخی است. این غار برای قرن ها به عنوان یک پناهگاه برای انسان ها مورد استفاده قرار گرفته است. هارپیا محل سکونت، چوپانان، قاچاقچیان، سربازان و زائران بوده است. همچنین نام این غار با افسانه ها و اسطوره ها گره خورده است، از جمله داستان هارپیا، غول زنی که در غار زندگی می کرد و وظیفه محافظت از آن در برابر مهاجمان را بر عهده داشت.

 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: غار دیدنی در ایسلند(عکس)

دیگر خبرها

  • عکس/ حدیث نصب شده در دیدار امروز معلمان با رهبر انقلاب
  • حدیث روز | با معلم خود چگونه برخورد کنیم؟
  • ضرورت توسعه زیرساخت‌های اقامت و حمل و نقل در خراسان رضوی
  • لزوم توسعه زیرساخت‌های اقامت و حمل و نقل در خراسان رضوی
  • انتقادات پهلوی به قاجاریان به‌خاطر امتیازدادن به بیگانگان!
  • غار هارپیا ؛ اینجا زمین کاملا چین خورده است! (+عکس)
  • اگر مطهری و مبارزه او با تحجر ادامه داشت...
  • مطهری امام
  • زیارت اماکن مقدس عراق در هوای بارانی + فیلم
  • حدیث میرامینی ، بازیگر : مردم می‌گویند با این تلویزیون دروغگو همکاری نکن!